* 85-100g makaronu pełnoziarnistego,
* 5 łyżek szpinaku,
* 1/3 pomidora,
* bazylia,
* oregano,
*pieprz,
* 2 łyżki startego sera mozarella lub parmezanu
( u mnie ten drugi),
* oliwa- u mnie z pestek winogron.
*********************************************************************************
Ugotuj makaron na al dente, odcedź go i odstaw.
Na patelnię wylej łyżkę oliwy (możesz dodać troszkę wody), a natępnie dodaj szpinak( ja kupiłam szpinak zamrożony i włożyłam go wczesniej do mikrofali na 6-7 minut).
Pokroj pomidora w kosteczkę i wsyp go na patelnię. Mieszaj warzywa drewnianą łyżką przez 2 minuty, a później dodaj jedną łyżkę startego sera i przyprawy. Jak "farsz" będzie ciepły, zdejmij go z ognia i podaj posiłek. Łatwe? No oczywiście! SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz