czwartek, 15 maja 2014

PASTA BROKUŁOWA

 Skoro możemy zjeść pastę jajeczną to dlaczego nie pastę brokułową? Taka właśnie zagościła dzisiaj w moim jałospisie. Jest smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Świetnie nadaje się do kanapek na kolację czy śnaidanie, czy cokolwiek chcecie.

SKŁADNIKI:
* brokuły- u mnei to była tak połowa z "kwiatu",
* około 120-130g sera feta,
* pieprz- w mojej kuchni nie ma miejsca na sól, ale jeśli ktoś lubi to może też dodać soli,

II WERSJA ( więcej pasty)
* brokuły- cała główka,
* 180-200g sera feta,
* sól i pieprz
*********************************************************************************
Ugotuj brokuły- jeżeli robisz to w garnku to przez 9-10 minut, natomiast, jeżeli używasz parowaru wystarczy 5 minut. Pokrojony drobno ser feta wsyp do miski  i dodaj do tego ugotowane warzywo. Użyj blendera/ malaksera, aby rozdrobnić składniki. Na końcu dopraw pastę i wymieszaj łyżką. Gotową maź włóż do lodówki- lepiej wtedy smakuje. Na wierzch możesz położyć pokrojonego pomidora lub pokrojoną paprykę. SMACZNEGO!

 

1 komentarz:

  1. Jako że nie mamy kontaktu mailowego, informujemy tą drogą.
    W ubiegłym tygodniu wystartował nowy agregat zBLOGowani, umożliwiający: generowanie ruchu na blogi które dołączyły, dający możliwość obserwowania blogów i ulubionych wpisów. zapraszamy do rejestracji na www.zblogowani.pl

    OdpowiedzUsuń