środa, 16 lipca 2014

BROKUŁY W PANIERCE

Szał na warzywa ciągle trwa, ale ludziom zaczyna brakować pomysłu, jak je przyrządzać. Ja proponuję coraz bardziej popularne danie- brokuły w panierce bez smażenia. To doskonały przepis dla kogoś, kto poszukuje czegoś nowego a zarazem łatwego i dobrego.

SKŁADNIKI:
* brokuł,
* bułka tarta,
* starty ser ( obojętnie jaki),
* curry,
* pieprz
* jajka ( u mnie były to 2 duże jajka)
NIE PISZĘ ILOŚCI SKŁADNIKÓW, BO WSZYSTKO ZALEŻY OD WIELKOŚCI WARZYWA.

******************************************************************************

Potnij brokuł na różyczki i gotuj go na parze przez 3-4minuty. 
W jednej miseczce rozbij jajka i wymieszaj je dokładnie widelcem.
Do drugiego naczynia wsyp wszystkie suche składniki.
Kawałki warzywa maczaj w jajku, a później obsypuj zmieszanymi dodatkami.
Wstaw jedzenie do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz je przez okolo 10-12 minut. 
Możesz przygotować dodatkowo jakiś sos ( np. serowy- przepis na blogu).


SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz