środa, 16 lipca 2014

KALAFIOR W PANIERCE

Nie ma to jak lato-cudowny sezon, mnóstwo owoców i warzyw. Kolejna propozycja przygotowania kalafiora, czyli warzywo w panierce, bez smażenia! Łatwy w przygotowaniu i przede wszystkim smaczny. Na co jeszcze czekasz? Do dzieła!

SKŁADNIKI:
* kalafior,
* bułka tarta,
* starty ser ( obojętnie jaki),
* curry,
* pieprz
* jajka ( u mnie były to 2 duże jajka)
NIE PISZĘ ILOŚCI SKŁADNIKÓW, BO WSZYSTKO ZALEŻY OD WIELKOŚCI KALAFIORIA.

******************************************************************************

Potnij kalafior na różyczki i gotuj go na parze przez 3-4minuty. 
W jednej miseczce rozbij jajka i wymieszaj je dokładnie widelcem.
Do drugiego naczynia wsyp wszystkie suche składniki.
Kawałki kalafiora maczaj w jajku, a później obsypuj zmieszanymi dodatkami.
Wstaw jedzenie do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz je przez okolo 10-12 minut. 
Możesz przygotować dodatkowo jakiś sos ( np. serowy- przepis na blogu). 
SMACZNEGO!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz